Wintersportvakantie in Oostenrijk


vertrek vrij-avond 13.01.17

terug op zo-ocht 22.01.17Een geweldige 8-daagse vakantie voor zowel beginnende als ervaren wintersporters in het prachtige en veelzijdig skigebied Lungau.


Vrouwen die willen skien, snowboarden, langlaufen of wandelen kunnen deelnemen aan deze wintersportweek. Er zijn lessen mogelijk voor beginners, skiers met weinig ervaring én voor vrouwen met ‘ski-angst’.

Er worden tochten gemaakt in de verschillende skigebieden.

Verder staan er leuke en gezellige  activiteiten op het programma.


Mauterndorf

Mauterndorf is een rustig en vriendelijk plaatsje met veel voorzieningen. Hier geen massatoerisme maar een gemoedelijke ontvangst. Vanuit het dorp heb je direct toegang tot de skiliften. In de gezellige en historische dorpskern van Mauterndorf vind je enkele, restaurant, bars en winkeltjes.

Iedere dag is er wel een activiteit in dorp, zoals nachtskieen, rodelen of en schietles met afsluitend een wedstrijd. De skiwinkel in het dorp geeft ook cursussen zoals tourskien, langlaufen en wandelen met sneeuwschoenen.

Reissom per persoon


A   € 742,00 op basis van een gedeelde kamer (2p)

B   € 925,00 inclusief Lungau skipas voor 6 dagen

C   € 70,00 toeslag voor een kamer met alleengebruik (1p)


Dit is inclusief:

  1.   Trein Alpen Express (met slaapcoupés)

  2.   Transfers met taxibus

  3.   Verblijf van 8 dagen op basis van half pension in hotel Steffner - Wallner

  4.   Wellness-faciliteiten en hotelactiviteiten

  5.   Vervoer in skibus


Dit is exclusief:

  1.   Huren van uitrusting voor skien, snowboarden en langlaufen             

  2.   Lessen ski-, snowboard of langlaufen

  3.   Lunchmaaltijden

  4.   Consumpties

  5.   Overige activiteitenVoor inschrijving en nadere informatie:

Stuur een mail naar info@travelwomen.nl of bel met Travel Women op

030 2317272

Reisvoorwaarden voorwaarden (v2014)- Travel Women.pdfAlgemene_Voorwaarden.htmlWintersport_files/Algemene%20voorwaarden%20%28v2014%29-%20Travel%20Women.pdfshapeimage_1_link_0shapeimage_1_link_1

WINTERSPORT  2017

Vervoer


Op vrijdagavond 13/01 vertrekt de trein van de ALPEN EXPRESS naar  Oostenrijk.

Verblijf in slaapcoupés (6 p). Uitstapplaats is in Eben im Pongau en van daar rijden we de laatste 50 km met een taxibus naar het hotel in Mauterndorf.


Op zaterdagmiddag 21/01 vertrekken we en reizen we met de Alpen Express weer terug naar Nederland (aankomst zondagochtend 22/01).

Verblijf

Hotel Seffner-Wallner ligt midden in het centrum en 50 m van alle skibussen naar de verschillende gebieden. Het hotel heeft een prettige sauna, turks bad met rustruimte. De kamers hebben allemaal douche of bad en zijn leuk ingericht. Het eten is érg goed verzorgd met altijd een keuze voor vegetarisch, vlees en vaak vis en de bediening is prima. Na het skieen staan er altijd wat hapjes klaar en kun je nog even napraten onder het genot van een drankje of meteen de sauna in duiken.

Ski- en langlaufgebied Lungau

Het skigebied van Mauterndorf, Grosseck-Speiereck is een vriendelijk skigebied midden in Lungau. Het gebied is zeer sneeuwzeker en kent veel zonuren. Met de Lungau skipas kun je ook terecht op de skigebieden van Katschberg, Fanningberg en optioneel Obertauern, met in totaal 300 km piste. De pistes zijn er in alle soorten en maten.

Het eigen skigebied van Mauterndorf is Großeck-Speiereck met in totaal 47 km piste, waarvan 23 km blauw, 17 km rood en 7 km zwart en zullen voor iedere skiër van beginner tot vergevorderde een mooie uitdaging bieden Bovenin het skigebied ligt bijna altijd sneeuw en het wordt bij gebrek goed onderhouden door sneeuwkanonnen. Bij het dalstation van de stoeltjeslift kunnen beginners oefenen. Naast Grosseck-Speiereck maken de skigebieden Katschberg, Aineck, Fanningberg en Obertauern allen deel uit van Lungau. Deze zijn allemaal met de gratis skibus te bereiken.

De standaard skipas is geldig voor alle kleine gebieden en met plus minus 20 euro extra heb je Obertauern en 100 km piste erbij. Zo kun je genieten van in totaal 300 km piste in dit gebied.

Langlaufers kunnen in Mauterndorf terecht op de 150 km aan loipes. Wandelaars komen ook niets te kort in dit gebied: er liggen 35 km aan wandelroutes voor je klaar.